renkaan tasapainotus

Renkaan tasapainotus

Tasapainotukset

EtusivuPalvelutRenkaan tasapainotus

Rengasmarketissa huolehditaan myös renkaidesi tasapainotuksesta, jotta sinun olisi mukavampi ajaa ja autosi kestäisi käytössä pidempään ilman huoltoa.

Rengas-vanne-yhdistelmien uudelleen tasapainottaminen tulisi tehdä viimeistään kausivaihdon yhteydessä. Renkaiden kuluessa niiden paino kevenee, jolloin myös tasapainotus muuttuu. Etu- ja takarenkaiden paikkojen vaihto suositellaan tehtäväksi 7500 – 10 000 kilometrin ajomatkan välein, jolloin rengas-vanne-yhdistelmät tulisi myös tasapainottaa.

Seuraavista tekijöistä voit epäillä renkaidesi olevan epätasapainossa:

  • Auto täristää suurilla nopeuksilla
  • Renkaan kulutuspinta kuluu epätasaisesti
  • Polttoaineen kulutus kasvaa
  • Auton jousituksessa on ongelmia

Jos havaitset yhden tai useamman näistä oireista – vaikka renkaat olisivat suhteellisen uudet – autossasi voi olla epätasapainoinen rengas-vanne-yhdistelmä. Ota silloin yhteyttä lähimpään Rengasmarkettiin ja pyydä tarkistamaan renkaidesi tasapainotus.

Renkaiden oikea tasapainotus ylläpitää autosi ohjattavuutta, vakautta, suorituskykyä, tehokkuutta, turvallisuutta, ajamisen mukavuutta ja jopa nopeusmittarin tarkkuutta. Renkaiden tasapaino parantaa myös renkaiden, laakereiden, iskunvaimentimien ja muiden jousituksen osien käyttöikää. Tasapainotus on paikallaan aina renkaidenvaihdon yhteydessä tai jos vaikkapa ratti tuntuu tärisevän.

Rengasmarketeissa huolehditaan renkaiden tasapainotuksesta asiantuntemuksella. Ota yhteyttä!