Continental ShowTruck

35 maata, 15 000 kilometriä: Continental European Roadshow

EtusivuAjankohtaista35 maata, 15 000 kilometriä: Continental European Roadshow
  • Interaktiivinen showtruck-näyttelyrekka vierailee useilla markkinoilla kahden vuoden ajan
  • LODC-lähestymistapa pakettiautojen, kuorma-autojen ja linja-autojen renkaisiin
  • Älykkäät rengastuotteet yhdistetään palveluihin ja digitaalisiin ratkaisuihin

Joka päivä kuorma-autot toimittavat meille ruokaa, raaka-aineita ja rakennustuotteita. Kuljetus- ja logistiikkayritykset, jotka operoivat noin 6,4 miljoonaa kuorma-autoa (ACEA 2023) Euroopassa, jakavat tavaroita niille tarkoitettuihin kohteisiin. Tämä kaikki tehdään yhä haastavammissa olosuhteissa, joihin vaikuttavat kasvavat kustannuspaineet, tiukat päästömääräykset, pula ammattitaitoisista työntekijöistä ja epävarmat toimitusketjut. Continental auttaa kalustojohtajia voittamaan nämä esteet laajalla rengas- ja palveluvalikoimallaan. Toukokuusta 2023 alkaen Continental näyttää asiakkailleen ympäri Eurooppaa, mitä sillä on tarjottavanaan – livenä roadshow- kiertueen kera.

”Your business, Our Solutions.”

Showtruck matkustaa messuille, näyttelyihin ja hyötyajoneuvotapahtumiin 35 eri maassa otsikolla ”Your business, Our solutions”. ”Roadshow pyörii kokonaisvaltaisen renkaiden hallintaan perustuvan lähestymistavan ympärillä, jonka juuret ovat Lowest Overall Driving Costs:ssa eli LODC:ssa”, kertoo Enno Straten, strategia-, analytiikka- ja markkinointijohtaja, Replacement EMEA Tires, Continental. ”Renkaiden vaikutus kaluston kustannuksiin on yli 50 prosenttia kokonaiskustannuksista.” Optimaalinen rengasvalinta, datapohjainen huoltohallinta ja renkaiden pinnoitus voivat vähentää näitä kuluja huomattavasti. ”Tähän haluamme keskittyä kiertueen aikana, että renkaat eivät suinkaan ole vain mustia ja pyöreitä, vaan niissä on suuri kustannussäästöpotentiaali”, Straten jatkaa. ”Näyttelyautossamme on Continentalin uusimmat tuotteet ja ratkaisut, jotka tähtäävät kestävään kehitykseen, tehokkaaseen renkaiden hallintaan ja digitalisaatioon.”

Roadshow-blogi

Roadshow alkaa 2.5.2023, suuntana Latvia ja jatkuu edelleen Viron ja Liettuan kautta Puolaan. Roadshow vierailee kesän aikana myös Suomessa. Kuljettaja Ronny Nittmann, joka työskentelee Hannoverin kuljetusyrityksessä Böhmissä, ajaa showtruck-autoamme ympäri Eurooppaa; ajomatkaa kertyy lähes 15 000 kilometriä. Ronny kertoo kokemuksistaan kaksivuotisen kiertueen aikana tulevassa roadshow kiertue-blogissaan. Täältä kuljetusurakoitsijat, kalustojohtajat, kuljetussuunnittelijat ja kuorma-autonkuljettajat löytävät roadshown käyntisatamat, hyödyllistä tietoa kuljetuksista ja logistiikasta eri maissa sekä viihdyttäviä uutisia ja yllättäviä faktoja. Asiantuntijat jakavat osaamistaan kuorma-autojen, linja-autojen ja pakettiautojen renkaista, kaluston hallinnasta ja ajopiirtureista ja keskustelevat myös hyötyajoneuvojen sähköisen liikkuvuuden näkymistä.

Innovaatiokumppani Designwerk

Mukana matkalla on myös sveitsiläinen Designwerk, Continentalin innovaatiokumppani ja sähkökäyttöisten hyötyajoneuvojen asiantuntija. Designwerkin uusin sähköautomalli – High Cab Semi 6x2T – esittelee huomattavaa toimintasädettä kiertueen aikana.

Generation 5 ja Conti VanContact Ultra

Continentalin showtruck tuo esiin kaikki kuljetus- ja logistiikkateollisuuteen tällä hetkellä vaikuttavat keskeiset asiat. Kustannusten optimointi ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen EU:n kunnianhimoisten päästötavoitteiden saavuttamiseksi ovat kaksi kiireellistä haastetta, joita kalusto-operaattorit kohtaavat kaikkialla Euroopassa. Heitä tehtävässä auttaa alhaisen vierintävastuksen renkaat, jotka alentavat polttoaineenkulutusta. Uusi Conti Hybrid -rengassarja, joka palkittiin hiljattain Red Dot Award 2023 -tuotesuunnittelupalkinnolla, tarjoaa peräti 20 prosentin lisäyksen kilometritulokseen edelliseen rengassukupolveen verrattuna. Conti Hybrid HS5- ja HD5-mallit ovat saatavilla kaikissa yleisissä koossa tämän vuoden loppuun asti. Showtruckissa on esillä myös hiljattain lanseerattu Conti VanContact Ultra. Renkaalla on poikkeuksellisen tukeva sivuseinä, joka varmistaa erinomaisen kestävyyden.

Uudelleenpinnoitus, LODC ja digitaaliset ratkaisut

Continental esittelee myös ContiLifeCycle-konseptin valtavaa potentiaalia showtruckin yhteydessä. Rengasrunkojen uudelleenkäyttö auttaa vähentämään kustannuksia. Uudelleenpinnoitus kuluttaa vähemmän raaka-ainetta ja tuottaa vähemmän päästöjä kuin uuden renkaan valmistus. Koska painopiste on kokonaiskäyttökustannuksissa ja kestävyydessä, hyötyajoneuvojen renkaiden pinnoituksen merkitys kasvaa. LODC-lähestymistapa on toinen roadshow-kiertueen avainaiheista. Tämä Continentalin kattava renkaiden hallintaan liittyvä konsultointikonsepti auttaa kalustoja alentamaan käyttökustannuksia ja pitämään ne alhaisina. LODC on lyhenne sanoista Lowest Overall Driving Costs.

Kaluston digitalisoinnissa, renkaiden valvonnassa ja ennakoivassa kunnossapidossa Continental tulee avuksi asiakkailleen ContiConnect-digitaaliratkaisupaketilla, joka myös esitellään näyttelyrekassa kattavasti. Rengastietojen – kuten ilmanpaineen, lämpötilan, urasyvyyden ja renkaiden kunnon – tallentaminen merkitsee siirtymistä puhtaasta renkaiden valvonnasta omaisuudenhallintaan. Integroiva ContiConnect-alusta sisältää kaikki tiedot renkaan kunnosta ja historiasta yhdessä järjestelmässä, jolloin jokaista rengasta voidaan seurata erikseen. Käyttäjät saavat myös hälytyksiä ja suosituksia renkaiden ilmanpaineista, lämpötilasta ja urasyvyydestä sekä siitä, milloin ajoneuvo on tarkastettava. Tämä tasoittaa tietä entistä tehokkaammalle, yksinkertaisemmalle, kestävämmälle ja tulevaisuuteen suuntautuvalle kalustonhallinnalle.

Asiakasläheisyys ja räätälöidyt palvelupaketit

”Haluamme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden kokea ratkaisumme ja palvelumme sekä esitellä niitä asiakkaiden omalla markkinalla”, Straten kertoo. ”Kiertueen konsepti sopii täydellisesti kokonaisvaltaiseen konsultointi-lähtökohtaamme, johon liittyy paljon muutakin kuin pelkkää renkaiden myyntiä.

LEHDISTÖN YHTEYSHENKILÖ
Juho Karjalainen
Head of Sales Fleet
juho.karjalainen@conti.de
040 660 5202

Continental kehittää edellä käyvää teknologiaa ja palveluita ihmisten ja tavaroiden vastuulliseen ja verkottuneeseen liikkumiseen. Vuonna 1871 perustettu yritys tarjoaa turvallisia, tehokkaita, älykkäitä ja edullisia ratkaisuja ajoneuvoja, koneita, liikennettä sekä kuljetuksia varten. Vuonna 2021 Continentalin liikevaihto oli 33,8 miljardia euroa. Yritys työllistää noin 190 000 työntekijää 58 maassa ja markkina-alueella. Lokakuussa 2021 Continental vietti 150-vuotissyntymäpäiväänsä.

Rengasdivisioonaan kuuluu globaalisti 24 tuotanto- ja kehitysyksikköä. Continental on maailman johtavia rengasvalmistajia, joka työllistää yli 57 000 henkilöä. Vuonna 2021 myynti oli 11,8 miljardia euroa. Teknologiajohtajien joukkoon kuluvana yrityksenä Continental tarjoaa laajan tuotevalikoiman henkilöautoille, hyötyajoneuvoille, erikoisajoneuvoille ja kaksipyöräisille. Jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Continental edistää turvallista, kustannustehokasta ja ekologista liikkumista. Rengasdivisioonan tuotevalikoima sisältää niin rengaskaupan ja kalustosovellusten palvelut kuin renkaiden digitaaliset hallintajärjestelmät.

www.continental-rengas.fi